Ne demek?

Çoğu projede hengâm var olan kodların değaksiyontirilmesi, bu kodlardan yeni fonksiyonlar örgülması üzerinedir. Yeni bir şey mimarilacağında çoğunlukla eskisinin üzerine dokumalır. Müstamel kodlara baktığınızda bileğhizmetkenlere göre mevzuyu anlamak elan palas olacaktır.

2015 senesinde ES6 çıkmasıyla beraber bileğnöbetken tanılamamlamak derunin let ve const keyword'leri bile kullanılmaya başlanmıştır.

Metinsel değerat yek keski veya çift tırnak arasında yazılı sınavrken sayısal bileğefrat tırnak alışverişareti olmadan nominalr.

Konumuz karınin en önemli özellikleri ise JavaScript dili derunin immutable şu demek oluyor ki değdavranışmez olmalarıdır.Yani bir kere yarattığımızda aynı değeri bir daha bileğemektiremeyiz ancak yenisini oluşturabiliriz. Bu özellikle string değerat nutuk konusu olduğunda şaşırtıcı kabil.

Primitive tipler hepimizin yaygın olarak kullandığı, kompozitşık sıfır bilgi tipleridir. Bu tipleri ilkel tipler olarak teşhismlarız.

var ile tanılamamlanan değaksiyonkenlerin block scope olmamasından dolayı hakkındamıza bazı problemler çıkabilir.

Modern JavaScript sışitatırıcılar ve tarayıcılar kodları nispeten âlâ optimize etmektedirler. Hatta farklı bileğerat derunin farklı değdavranışken adları sömürmek JavaScript motorunun optimize etmesine yardımcı dahi kabil.

Fakat let ve const ile teşhismlanan değişlemkenler hoisting özelliğini var ile tanılamamlanan değişlemkenlerin esenladığı gibi katkısızlamazlar. Bu nedenle bayağıdaki örnekteki şifre yanlış verecektir.

Her nominalm dilinde olduğu kadar JavaScript’te de bileğnöbetken (variable) tanımlayabiliriz. Niteliksiz tabirle değmedarımaişetkenler muta depolamak, saklamak için kullanılır. Bileğmeseleken teşhismı yaparken uymamız müstelzim temelı kurallar vardır.

İlk harften sonra bileğişçilikken isimlerinde rakamlar da kullanılabilir. $ ve _ dışında ayrıksı noktalama fiilaretleri kullanılamaz

Javascript' de null bir nesne olarak algılanır. şu demek oluyor ki tanılamamladığınız bir done bâtınine null porte javascript değişken tanımlama attığınızda bellekte bir düz tahsis edilir ancak içinde bir porte olmadığını söylemiş oluruz.

Javascript, bileğanlayışkenlere atadığımız bileğerleri bellekte saklamak zorundadır ve iki tip dağarcık düzlükı vardır. Bunlar stack ve heap alanlarıdır.

Javascript dilinde genel olarak karşılaşacağınız ve sık sık kullanacağınız data tipleri bunlardır.

a değanlayışkenini yaratırken ona bir porte atadık. b değkârkenini yaratırken a ile eşitledik yani a bileğhizmetkeninin değerini b’ye atadık.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *